دینا ماشین

دستگاه پرکن مایعات رقیق

دستگاه پرکن مایعات رقیق چیست؟

همان‌طور که می‌دانیم تفاوت در غلظت و یا چگالی مایعات مختلف موجب شده تا نوع بسته بندی این محصولات نیز با یکدیگر دارای تفاوت‌هایی باشد. علاوه بر بسته بندی متفاوت این محصولات از نظر تفاوت در چگالی و غلظت، دستگاه‌های متفاوتی نیز برای پرکردن و بسته بندی این مواد در نظر گرفته شده و طراحی شده است. بر این اساس دستگاه‌های پرکن مایعات در دو دسته کلی جای می‌گیرند که عبارتند از: دستگاه پرکن مایعات غلیظ و دستگاه پرکن مایعات رقیق.

بنابراین عامل، دستگاه پرکن مایعات رقیق، یکی از انواع دستگاه‌های پرکن مایعات به شمار می‌رود. همان‌طور که از نام این دستگاه مشخص است از این دستگاه برای پرکردن و جابجایی و انتقال مایعات رقیق به درون ظرف‌هایشان استفاده می‌شود. این دستگاه به سه شیوه، طراحی و ساخته شده است و می‌تواند کار پرکردن انواع مایعات رقیق را به سه شیوه و یا عملکرد به انجام برساند. این سه شیوه عملکرد دستگاه مایعات رقیق عبارت است از: عملکرد پمپی دستگاه مایعات رقیق، عملکرد ثقلی دستگاه و عملکرد سیلندر پیستونی.

در بیشتر موارد این دستگاه پرکن مایعات، به صورت سیستم حجمی و یا ثقلی ساخته شده و مورد بهره برداری قرار می‌گیرد. پس از سیستم عملکرد ثقلی، شیوه عملکرد سیلندر پیستونی در رده بعدی استفاده از این دستگاه، جای می‌گیرد.

دستگاه پرکن مایعات رقیق

دستگاه پرکن مایعات ثقلی

از این دستگاه پرکن مایعات، به طور معمول برای پر کردن انواع مایعات رقیق از قبیل آب معدنی، انواع نوشیدنی‌های گازدار و بدون گاز، عرقیجات مختلف، مواد شیمیایی رقیق مانند انواع حلال‌ها، الکل و.. استفاده می‌شود. این دستگاه پرکن، ارزان‌ترین دستگاه پرکننده مایعات رقیق است.

دستگاه پرکن مایعات رقیق پمپی

از این دستگاه پرکن مایعات رقیق، علاوه بر پر کردن محصولات رقیق، می‌توان در پر کردن مایعات غلیظ نیز استفاده کرد. چراکه عملکرد دستگاه پمپی، تا حدودی به دستگاه پرکن مایعات غلیظ شباهت دارد.

دستگاه پرکن مایعات رقیق سیلندر پیستونی

این دستگاه نسبت به انواع دستگاه پرکن پمپی و ثقلی در پر کردن مایعات رقیق، ضریب خطای کم‌تری دارد و دقت آن نیز در پر کردن محصولات، بسیار بالاتر است. از این دستگاه پرکن مایعات نیز می‌توان برای پر کردن انواع مایعات رقیق و غلیظ استفاده کرد.

دستگاه پرکن مایعات رقیق اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

به طور کلی می‌توان گفت دستگاه پرکن مایعات رقیق نیز مانند سایر انواع دستگاه‌های پرکن مایعات، در دو نوع کلی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی و ساخته می‌شود.

دستگاه پرکن مایعات رقیق نیمه اتوماتیک

به نوع دستگاه نیمه اتوماتیک به طور معمول، دستگاه پرکن مایعات دستی نیز گفته می‌شود. در مدل نیمه اتوماتیک این دستگاه‌ها، اپراتور، بطری و یا ظرف مخصوص مایعات را بر روی نوار نقاله سیستم و یا بر روی فیکسچر، جای می‌دهد. سپس نوار نقاله دستگاه، بطری و یا ظروف مخصوص مایعات را به سمت نازل‌های تعبیه شده در دستگاه، هدایت می‌کند. پس از اینکه ظروف مورد نظر در زاویه خروجی نازل‌های دستگاه، جای گیری شدند اپراتور می‌تواند پدال و یا شاسی شیرهای نازل دستگاه پرکن مایعات را فشار دهد. در حقیقت با فشردن پدال شیرهای نازل دستگاه پرکن مایعات، اپراتور مورد نظر، اجازه شروع عملیات پر کردن را صادر می‌کند.

هر چند در دستگاه‌های پرکن مایعات رقیق نیمه اتوماتیک، زمان شروع عملیات پر کردن و تزریق محصولات، به صورت دستی انجام می‌گیرد و زمان بندی در آن به صورت دقیق مطرح نشده است، اما در هنگام طراحی و ساخت این نوع از دستگاه پرکن مایعات، نسبت به ظرفیت دستگاه مورد نظر، نو ع محصول، حجم ظرف و یا بطری در نظر گرفته شده، زمان پایان عملیات پر کردن، در نظر گرفته شده است. بنابراین نازل‌های این دستگاه پس از  طی زمان مشخص شده، بسته می‌شوند. از طرف دیگر لازم به ذکر است که در دستگاه‌های پرکن مایعات رقیق از نوع نیمه اتوماتیک آن، تعداد نازل‌های پر کننده مایعات و مقدار ریزش و یا تزریق مواد با استفاده از مکانیزم‌های مختلف، قابل کنترل هستند.

در مدل رومیزی دستگاه‌های پرکن مایعات رقیق نیمه اتوماتیک، نوار نقاله وجود ندارد. همین عامل سبب می‌شود تا در این نمونه از دستگاه‌های پرکن، لازم باشد تا اپراتور، بطری و یا ظروف مخصوص مایعات را بر زیر نازل‌ها نگه دارد تا نازل مورد نظر، بطری و یا ظرف را پر کند.

دستگاه پرکن مایعات رقیق اتوماتیک

در مدل اتوماتیک دستگاه پرکن مایعات رقیق مانند دیگر انواع دستگاه‌های پرکن، از سیستم سورتر برای پر کردن مایعات رقیق استفاده شده است. در بخشی از این دستگاه نیز درب بند واقع شده است. به طور کلی کلیه عملیات پر کردن و بسته بندی محصولات و هم‌چنین درب بندی و درب گذاری آن‌ها بدون دخالت دست و اپراتور انجام می‌شود و همین باعث می‌شود تا این دستگاه سرعت بازدهی بسیار بالا و دقت بسیار مناسب‌تری داشته باشد.

نازل‌های این دستگاه پرکن، می‌توانند تعداد متفاوتی داشته باشند. بنابراین دستگاه پرکن مایعات رقیق از نوع اتوماتیک آن، می‌تواند از یک نازل تا هشت و یا ده نازل داشته باشد. این تعداد از نازل‌ها می‌توانند بنا به درخواست و یا سفارش مشتری، توسط سازندگان این محصول، کم‌تر و یا بیشتر نیز طراحی و اجرا شوند.

پرکن‌های مایعات رقیق اتوماتیک، به طور معمول دارای سه نوار نقاله هستند و به اینورتر نیز مجهز شد‌ اند. در این سیستم هم‌چنین یک مخزن بر روی دستگاه تعبیه شده است که مواد را درون خود جای داده و سپس این مواد با توجه به میزان رقت و یا ثقلیت و وزن خود، به داخل نازل‌ها هدایت می‌شوند. در مسیر خروجی این دستگاه نیز، شیر برقی قرار داده شده است که توسط آن، میزان حجم مواد مورد نظر از داخل تابلو برق پی ال سی، کنترل و تنظیم می‌شود. این عامل موجب می‌شود تا دقت تزریق مواد افزایش پیدا کند و تمامی ظروف و بطری‌ها به طور یکنواختی پر گردند.

مخزن این دستگاه نیز دارای کنترلر سطح است. تابلو برق آن از جنس پلی استر ضد جرقه ساخته شده و به پی ال سی مجهز شده است. سیستم دکل و باز و بسته شدن نازل‌های این دستگاه پرکن مایعات رقیق، پنوماتیک هستند. این نازل‌ها به نحوی طراحی شده‌اند که آب بند باشند و عملکردی بدون چکه داشته باشند. دستگاه پرکن مایعات رقیق این قابلیت را دارد که محصولات را از ۱۵۰ سی سی تا ۲۰۰۰۰ سی سی پرکند.

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
مهدی خدایی
راه های ارتباطی:
شماره موبایل: 09104521654
آدرس کانال: dinamachine@
پست الکترونیکی: khodaeimahdi66@gmail.com

همچنین ببینید

نازل های دستگاه پرکن مایعات رقیق در حال پر کردن

دستگاه پرکن مایعات رقیق اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

دستگاه پرکن مایعات رقیق پرکن ها انواع مختلفی دارند که دستگاه پرکن مایعات رقیق یکی …