دستگاه پرکن مواد شوینده
دستگاه پرکن مواد شوینده از جمله دستگاههای خاص و ویژهای هستند که به دلیل نیازهای صنعتگران و تولید کنندگان مایعات شوینده، بهداشتی و صنعتی به وجود آمدند تا انسان را در انجام کارهای بسته بندی یاری کنند و سرعت تولید و بسته بندی را بالا ببرند، بسته بندی مایعات از جمله اصلی ترین بخش های تولید یک محصول است و چگونگی بسته بندی و شکل ظاهری آن در جذب مشتری بسیار تاثیرگذار است، دستگاه پرکن مایعات شوینده که برای پرکردن مواد مایع شوینده داخل ظرف هایشان استفاده می شود از جمله دستگاه های پرکاربرد در صنعت تولید مایعات می باشد که به دو دسته تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تقسیم می شود که در این مقاله بیشتر در مورد آن بحث می کنیم در ادامه نیز به معرفی چند دستگاه پرکننده مایع صنعتی نیز میپردازیم.
کاربرد دستگاه پرکن مواد شوینده
این تجیهزات از دسته ماشین آلات پرکن مایعات رقیق و غلیظ می توانند باشند و دستگاه بر حسب ماده ای که قصد بسته بندی آنرا دارید ساخته میشود. برخی از موادی که می توانید از این وسیله برای آنها استفاده کنید به شرح زیر است:
- تینر، جوهر نمک، وایتکس
- شامپو تک نفره، شامپو هتلی، انواع دیگر شامپو
- مایع ظرف شویی
- مایع دست شویی
- انواع شیشه پاک کن و گاز پاک کن
انواع دستگاه پرکن مایعات شوینده
پرکن مایعات شوینده از نظر مکانیزم همانند سایر پرکننده های مایع از سه مکانیزم پمپی، ثقلی یا سیلندر پیستونی برای تزریق مواد به ظروف استفاده میکنند. تعیین اینکه کدام حالت بهتر است به نوع ماده ای که فرایند بسته بندی روی آن اجرا می شود بستگی دارد. به صورت کلی برای مایعات غلیظ از سیستم پمپی و برای مواد رقیق از ثقلی استفاده می شود. و جایی که دقت پرکردن مهم باشد بهترین پیشنهاد سیلندر پیستونی است.
از نظر سیستم عملکرد پرکننده های مواد شیمیایی به دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک تولید می شوند. البته مدل های خانگی و دستی نیز هستند که در کارخانجات صنعتی کاربردی ندارند و بیشتر مورد استفاده کارگاه ها و کسب و کارهای کوچکتر هستند.
تفاوت دستگاه پرکن مواد شوینده تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک
در چه جاهایی از دستگاه نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک استفاده می شود؟
دستگاه های تمام اتوماتیک همه کارهای قراردادن ظروف و بسته بندی را بدون دخالت دست و به طور اتوماتیکی انجام میدهند و امکان اضافه کردن درب بندی خودکار نیز وجود دارد بنابر این در حالتی که زمان یکی از پارامترهای مهم تولید است و حجم تولید بالاست چاره ای جز استفاده از سیستم های تمام اتوماتیک نیست بنابراین کارخانجات بزرگ از این دستگاهها استفاده میکنند.
دستگاههای نیمه اتوماتیکی نیازمند یک نفر کارگر برای جایگذاری ظروف جهت پر کردن می باشد و بعد از فرایند تزریق مواد ظرف توسط اپراتور باید درب گذاری و بسته بندی شود بنابراین سرعت تولید پایین تر است و معمولا در کارگاه های تولیدی کوچک مورد استفاده قرار می گیرد.
مشخصات دستگاه پرکن مواد شوینده
- دارای شاسی از جنس آهن
- مخزن از جنس PVC به حجم ۱۰۰ تا ۲۰۰ لیتر
- نوار نقاله جهت انتقال ظروف و استفاده از اینورتر
- امکان دور موتور قابل تنظیم
- نازل ضد خورندگی از جنس PVC
- دارای تابلو برق و PLC
مکانیزم دستگاه پرکن مواد شوینده
در مایعات شوینده رقیق از مکانیزم ثقلی استفاده می کنیم. در این حالت یک مخزن روی وسیله نصب است که مواد اصلی داخل آن قرار میگیرند و به دلیل نیروی جاذبه و ثقل ماده به داخل نازل وارد شده و توسط سیستم کنترل که شامل شیر برقی است حجم ماده کنترل می شود.
برای اینکه کف در هنگام تزریق سیال تشکیل نشود نازل ها به داخل ظرف هدایت می شوند و پرکردن را از انتهای ظرف انجام میدهند. نازل ها بدون هرگونه چکه کار تزریق را انجام میدهند و کاملا آببند هستند. بعد از رسیدن مایع به سطح مورد نظر فرمان قطع توسط PLC صادر می شود و شیر برقی فرایند تزریق را قطع میکند.
در حالتی که بخواهیم سیال غلیظی مثل مایع ظرف شویی را بسته بندی کنیم از مکانیزم پمپی استفاده میکنیم یا سیلندر پیستونی. در این حالت تزریق توسط وزن نمی تواند انجام شود و نیاز به نیروی خارجی است که پمپ یا سیلندر این کار را انجام میدهند. در این حالت می توان از لودسل نیز برای سنجش میزان مواد تزریقی استفاده کرد.
انتخاب دستگاه پرکن مواد شوینده
نکته های وجود دارد که در صورت اینکه قصد تهیه و سفارش تجهیزات این حوزه را دارید لازم است که مورد توجه قرار دهید که بهترین ابزار را با کارایی مناسب با نیاز خود را تهیه کنید.
- اولین نکته این است که شما چه حجمی از سیال را قصد دارید در یک شبانه روز تولید کنید و در چه سایز ظرفی این کار را انجام می دهید. این میزان تعیین کننده تعداد نازل های مورد نیاز دستگاه است و در انتخاب سایر المانهای وسیله مانند قدرت موتور و …. موثر است.
- نیروی انسانی که می خواهید برای دستگاه در نظر بگیرید نیز مهم است چراکه این مورد تعیین می کند دستگاه نیمه اتوماتیک برای شما مناسب است یا تمام اتومات.
- دقت تزریق ماده به ظرف مورد دیگری است که باید بدانید. اگر دقت بالایی مد نظر داشته باشید مجبور به استفاده از سیستم سیلندر پیستونی هستیم که نسبت به سایر نمونه ای هزینه بیشتری لازم دارد.
موارد دیگری نیز هستند که مقداری تخصصی تر است و در صورت نیاز میتوانید از کارشناسان ما مشاوره بگیرید.
دستگاه پرکن مایع ظرف شویی و دست شویی
این مواد از جمله مواد غلیظ هستند که از سیستم های پمپی یا سیلندری برای آنها استفاده می شود. در دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک امکان تولید برای شما وجود دارد.
- جنس شاسی دستگاه از آهن است.
- کاور از نوع استیل ۳۱۶ ضد خورندگی است یا PVC
- خطا در کمترین حد ممکن است
- امکان درب بند و درب گذار اتوماتیک وجود دارد