دینا ماشین

دستگاه پرکن مایعات غلیظ

همه چیز درباره دستگاه پرکن مایعات غلیظ

دستگاه‌های پرکن مایعات دارای انواع مختلفی هستند و هر یک در زمینه خاصی کاربرد دارند. یکی از انواع این پرکن‌ها، دستگاه پرکن مایعات غلیظ است. از این دستگاه پرکن در مواردی استفاده می‌شود که بخواهیم محصولات غلیظ و یا محصولاتی را که دارای ویسکوزیته بالا هستند را به درون ظرف‌های مخصوص خود، منتقل نماییم. لازم به ذکر است که فناوری مورد استفاده در بسته بندی این محصولات، باید بسیاری از شرایط بهداشتی و الزامات دقیق پر کردن را در نظر بگیرد.

از این دستگاه پرکن برای پر کردن بسیاری از داروها نیز استفاده می‌شود بنابراین، در طراحی این دستگاه پرکن باید مقدار دوز داروها نیز به طور دقیق مورد بررسی قرار گرفته باشد. هم‌چنین از این دستگاه در پر کردن صنایع و مواد غذایی، مواد شیمیایی سمی، مایعات قابل اشتعال و… نیز استفاده می‌شود. بنابراین توجه به کیفیت ساخت این دستگاه حائز اهمیت بسیاری است و لازم است حتما افرادی به ساخت این دستگاه پرکن روی بیاورند که دانش و تخصص لازم را در این زمینه دارا هستند.

دستگاه پرکن مایعات غلیظ

منظور از مایعات غلیظ و یا دارای ویسکوزیته بالا چیست؟

به طور کلی به اندازه سیال‌ها در مواد مختلف از جمله انواع مایعات، ویسکوزیته گفته می‌شود. به عبارت بهتر به گرانروی مایعات و مقاومت آن‌ها در برابر روندگی، ویسکوزیته می‌گویند. به طور معمول، مقدار سیال‌های موجود در مواد مختلف از جمله انواع مایعات، ژل‌ها، گازها و… را مورد بررسی و آزمایش قرار می‌دهند. پس از آزمایش این مواد، مقدار دقیق این سیال‌ها را تعیین می‌کنند و برای کاربردهای مختلف از این ویژگی‌ها استفاده می‌نمایند. بنابراین، اولین عنصر تشخیص برای انتخاب نوع دستگاه پرکن، ویسکوزیته مواد و یا میزان چگالی اتم‌های آن است. لذا موادی که میزان چگالی آن‌ها بالا است در دسته بندی انواع محصولات، در نوع غلیظ دسته بندی می‌شوند. از جمله محصولات غلیظی که می‌توان با دستگاه پرکن مایعات غلیظ آن‌ها را جابجا کرد و به درون ظرف‌های خود منتقل نمود، می‌توان به انواع سس از قبیل سس‌های کچاپ، روغن، مربا، شکلات صبحانه، مواد غلیظ اسیدی و… اشاره کرد.

انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ

به طور کلی می‌توان دسته بندی موجود در سایر انواع دستگاه پرکن از قبیل دستگاه اتوماتیک پرکن مایعات غلیظ و نوع نیمه اتوماتیک را برای این دستگاه نیز مطرح نمود. اما در یک دسته بندی دیگر نیز می‌توان انواع دستگاه پرکن مایعات غلیظ را به دو نوع پرکن غلیظ سیلندر پیستونی و پرکن غلیظ پمپی، تقسیم بندی کرد. از طرف دیگر بعضی از انواع این دستگاه در مدل روتاری نیز تولید می‌شوند و بعضی دارای مدل ترکیبی هستند.

دستگاه پرکن مایعات غلیظ سیلندر پیستونی

یکی از انواع پرکن‌های محبوب و معروف که دارای کاربردهای بسیاری نیز هست دستگاه پرکن مایعات غلیظ سیلندر پیستونی است. همان‌طور که از نام این دستگاه مشخص است مکانیزم و عملکرد این نوع از پرکن، پر کردن مواد مورد نظر، به وسیله سیلندر پیستون است. این نوع از دستگاه‌های پرکن غلیظ، دقت بسیار بالایی دارند. بنابراین عامل، دستگاه پرکن مایعات غلیظ سیلندر پیستونی از نوع دستگاه‌های پرکن پر طرفدار به شمار می‌رود. این نوع از پرکن‌ها به صورت خطی از دو تا دوازده سیلندر دارند. از طرف دیگر در این دستگاه‌های پرکن مایعات غلیظ، برای کاهش دادن و یا افزایش پر کنندگی مواد، از سیلندر و  ۴ عدد نوار نقاله استفاده شده است. این دستگاه، هم‌چنین سنسورهای قابل تنظیم نیز دارد. برای تولید بیشتر و افزایش ظرفیت این دستگاه‌های پرکن مایعات غلیظ نیز می‌توان تعداد سیلندرهای موجود در دستگاه را به تعداد مورد نظر افزایش داد.

دستگاه پرکن مایعات غلیظ پمپی

نوع دیگر دستگاه پرکن مایعات غلیظ، مدل پمپی آن است. به طور معمول محصولاتی مانند گریس‌ها که دارای چسبندگی بسیار بالایی هستند و ویسکوزیته نیز در آن‌ها نسبت به دیگر مواد بالاتر است را می‌توان از طریق مکانیزم پمپی دستگاه پرکن مایعات غلیظ به درون ظرف‌های مورد نظر، انتقال داد. از طرف دیگر می‌توان این مواد را به وسیله امکان تزریق از کف که در این دستگاه تعبیه شده است، منتقل نمود و برای انجام این کار باید فاصله و هوا در ظرف به جا نماند.

بنابراین اگر محصولی را که می‌خواهید به درون ظرف مخصوص خود منتقل نمایید خاصیت چسبندگی دارد و لازم است حتما قبل از انتقال آن، به میزان کافی هواگیری شود، می‌توانید از دستگاه پرکن مایعات غلیظ پمپی برای این منظور بهره بگیرید. به طور کلی یکی از تفاوت‌های اساسی دستگاه پرکن مایعات غلیظ با دیگر انواع دستگاه‌های پرکن در این است که در این نوع از دستگاه پرکن، از نیروی جاذبه برای عملیات تزریق استفاده نمی‌شود.

بنابراین انواع ژل خوراکی، کنستانتره‌ها و شربت‌های غلیظ را می‌توان از طریق دستگاه پرکن مایعات غلیظ منتقل نمود. پر کردن این نوع از مواد، از حساسیت خاصی برخوردار است چراکه مقدار تنظیمات اشتباه و یا حتی طراحی اشتباه در مکانیسم عملکرد محصول موجب می‌شود تا خطاها و اشتباهات غیر قابل قبولی ایجاد شود.

مزایای کاربرد دستگاه پرکن مایعات غلیظ

استفاده از دستگاه پرکن مایعات غلیظ در جابجایی مواد مختلف، دارای مزایای فراوانی است. از جمله این مزیت‌ها می‌توان به استفاده این سیستم از نوار نقاله اشاره کرد. با این امکان، دستگاه مورد نظر قادر است ظروف مخصوص را جابجا کند و بر زیر نازل‌ها جای دهد و از این طریق کمک کند تا سیکل اتوماتیک دستگاه پرکن، تکمیل گردد. این دستگاه هم‌چنین دارای این قابلیت است که بتواند با استفاده از سیستم پمپی و یا سیلندر پیستونی عمل تزریق مواد غلیظ را به خوبی انجام دهد. این دستگاه‌ها به طور معمول از دستگاه دربند نیز تشکیل شده‌اند. به طور کلی در دستگاه پرکن مایعات غلیظ دستگاه دربند نیز نصب شده است که به صورت خطی و به همراه دستگاه پرکن ارائه می‌گردد.

این دستگاه پرکن دارای دستگاه کنترل پیشرفته برق plc  و تابلو برق نیز هست. دستگاه پرکن مایعات غلیظ از چهار نوار نقاله تشکیل شده و سیستم دکل و باز  وبسته شدن نازل‌ها در این دستگاه نیز به شیوه پنوماتیکی انجام می‌شود. از طرف دیگر لازم به ذکر است که این دستگاه به نحوی طراحی شده که می‌توان از طریق آن انواع مایعات رقیق را نیز به درون ظرف‌های خود انتقال داد و در صورت کف نکردن محصولات، به دلیل اینکه نازل‌های این دستگاه آب بند نیز هست، چکه نمی‌کنند.

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
مهدی خدایی
راه های ارتباطی:
شماره موبایل: 09104521654
آدرس کانال: dinamachine@
پست الکترونیکی: khodaeimahdi66@gmail.com

همچنین ببینید

نازل های دستگاه پرکن مایعات رقیق در حال پر کردن

دستگاه پرکن مایعات رقیق اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

دستگاه پرکن مایعات رقیق پرکن ها انواع مختلفی دارند که دستگاه پرکن مایعات رقیق یکی …