دستگاه پرکن وکیومی چیست؟
پرکن ها انواع مختلفی دارند، از پرکن مایعات گرفته تا انواع پودر و گرانول ها همگی جزو خانواده پرکن ها محسوب می شوند . این ماشین ها می توانند اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک تولید شوند و عملکرد پرکردن بر اساس وزن یا تایمری قابل کنترل می باشد.
دستگاه های پرکن در مدل های مختلفی تولید می شوند.همگی در بخشی از صنایع کاربرد دارند.دستگاه اسپری پرکن به دو صورت نیمه خودکار و خودکار تولید می شوند. تفاوت این دو نیز مانند سایر دستگاه ها در وظیفه اپراتور با دستگاه مورد نظر می باشد.
انواع دستگاه پرکن مایعات وکیوم
دستگاه اسپری پرکن
نیمه اتوماتیک است و ۳ قسمت دارد: پرکن، پرچ کن و تزریق گاز از بخش های این دستگاه می باشند. که در یک فیکسچر به صورت خطی قرار دارد . ابتدا اپراتور قوطی خالی را در زیر قسمت پرکن قرار داده و با فشردن پدال پروسه ی تزریق انجام می شود سپس با قرار دادن قوطی بعد قوطی اول در زیر هد پرچ کن قرار گرفته، بعد از قرار دادن والو برروی قوطی اول پروسه ی تزریق و پرچ انجام می شود. و در آخر اپراتور با قرار دادن قوطی سوم، قوطی اول در زیر نازل تزریق گاز، قوطی دوم در زیر هد پرچ کن و قوطی سوم در زیر نازل پرکن قرار می گیرد که با فشردن پدال پروسه ی کلی دستگاه انجام می شود.
جنس بدنه دستگاه و قسمت های در تماس با مواد بر حسب نیاز و سفارش قابل تغییر و ساخت می باشد. دستگاه پرکن پمپی مخصوص پرکردن مایعات غلیظ از قبیل انواع روغن های شیمیایی و غذایی، مارمالاد، انواع شربت و …می باشد . در این گونه دستگاه ها تعداد نازل یا تعداد حجم های انتظار قابل تغییر می باشد ، همچنین مقدار ریزش یا تزریق مواد با مکانیزم های مختلف قابل کنترل می باشد.
دستگاه پرکن وکیومی مایعات غلیظ
مایعاتی که دارای ویسکوزیته زیادی هستند جزو دسته ی مایعات غلیظ به شمار می آیند. در یک تعریف ساده، ویسکوزیته یاگرانروی مقاومت ماده دربرابر جاری شدن است. به دلیل این ویژگی برای پرکردن این جور مایعات می بایست از دستگاه پرکن مایعات غلیظ استفاده کرد.
موادی همچون گریس ، روغن های شیمیایی با غلظت زیاد ، شیره ، عسل و مربا نمونه هایی از مایعات با گرانروی زیاد می باشند که برای بسته بندی آن ها نیاز به پرکن وکیومی مایعات غلیظ می باشد . پر کردن این چنین مایعات از حساسیت خاصی برخوردار می باشد . زیرا مقدار تنظیمات اشتباه یا حتی طراحی اشتباه در مکانیسم پر کردن موجب خطاهای غیر قابل قبول خواهد شد .
بر خلاف پر کن مایعات رقیق که با کمک سیستم ثقل و وزن خود مایع پر کردن انجام می گرفت، در دستگاه پرکن مایعات غلیظ در وهله اول بهترین مکانیسم سیلندر پیستون است . البته برای این کار مکانیزم های دیگری هم وجود دارد.
کاربرد دستگاه پرکن مایعات وکیوم
از کاربردهای دستگاه پرکن وکیومی در پر کردن مایعات غلیظ و مایعات رقیق می توان اشاره کرد و از اسمشان مشخص است که چه استفاده ای دارند. ودسته بندی دیگری که می توان نام برد بر اساس نوع تکنولوژی پرکنی می باشد:
دستگاه های پرکن حجمی : که از قبل حجم مایعی که باید پر شود را مشخص می کنید و هربار همان مقدار را درون ظرف ها می ریزد.
دستگاه های پرکن مایعات بر اساس سطح : این دستگاه ها کاری به حجم پرکردن ندارند و تمرکز آن رساندن مایع به سطحی است که از قبل مشخص شده باشد.
انواع دستگاه پرکن مایعات وکیوم (بسته بندی تحت خلأ)
دستگاه بسته بندی وکیوم خلأ نوعی از دستگاههای وکیوم می باشند که در فرآیند بسته بندی، هوای داخل کاملا گرفته میشود و بسته بندی در محیط خلا اتفاق میافتد. در ادامه انواع این دستگاههای بسته بندی معرفی میشوند.
۱٫دستگاه بسته بندی وکیوم خلا تکی : دستگاه هایی که برای بسته بندی هر ماده غذایی و وسیله ای تنها ماده درون آنها قرار میگیرد تا بسته بندی در محیط خلا انجام شود.
۲٫دستگاه بسته بندی وکیوم خلا دوتایی: دستگاه هایی که برای بسته بندی هر ماده غذایی و وسیلهای، هم پلاستیک و هم ماده خلا را ایجاد میکند؛ درون آنها قرار میگیرد و سپس دستگاه در آنها را میبندد تا بسته بندی در محیط خلا انجام شود.
۳٫دستگاه بسته بندی وکیوم خلا تسمه دار خودکار: دستگاه هایی وجود دارند که پلاستیک بسته بندی و ماده ایجاد خلا بر روی تسمه قرار میگیرد. در این دستگاه بسته بندی در محیط خلا در مقیاسهای بزرگ انجام می شود.
۴٫دستگاه بسته بندی وکیوم خلا گرمایی: عملکردی مشابه با دستگاه بسته بندی وکیوم خلا تسمه دار خودکار دارد. با این تفاوت که از قابلیت گرمادهی جهت استریل کردن در این دستگاه به کار گرفته می شود. برای بسته بندی مواد غذایی در سرعت بالا از این دستگاهها استفاده میشود.
دستگاه بسته بندی مایعات وکیوم چیست؟
دستگاههای بسته بندی وکیوم در ابتدا کاربردهایی جز بسته بندی مواد غذایی نداشتند. بعد از مدتی ایده استفاده از آنها به همراه گازهای بیاثر مانند نیتروژن و ازت در میان صنعت بسته بندی بسیار مورد استقبال قرار گرفت. این دستگاه ها با تخلیه تقریبا کامل هوای درون بسته و تزریق گازهای بیاثر، موجب افزایش طول عمر محصول و لذا افزایش ارزش افزوده آن شد.
دستگاه بسته بندی وکیوم مواد غذایی باید چه خصوصیاتی داشته باشد؟
برای دریافت مجوزهای بسته بندی مواد غذایی، شرط اول استاندارد بودن دستگاهها می باشد . یکی از موارد مهم در این خصوص داشتن بدنه استیل و قابل شستشو است .
دستگاه بسته بندی وکیوم خانگی
دستگاه وکیوم پلاستیک خانگی جزء پر کاربردترین دستگاه بسته بندی خانگی می باشد که برای کسب و کارهای کوچک هم قابل استفاده است. قیمت دستگاه وکیوم بسته بندی خانگی و قیمت دستگاه وکیوم کوچک نسبت به دستگاههای وکیوم بسته بندی صنعتی کمتر است و بسته به شرکت و مواد به کار رفته در تولید شان متفاوت می باشد . از دستگاه وکیوم خانگی برای چسباندن دو لبه نایلونها، استفاده میشود. این دستگاهها از طریق داغ کردن و فشار کمی که کاربر وارد می کند، عمل بسته بندی وکیوم را انجام میدهند.
عملکرد دستگاه پرکن وکیومی ادکلن
عملکرد این دستگاه به این صورت است که مایع به وسیله خلاء و با سرعت نسبتا بالایی از کلکتور داخل ظرف مکش می شود و کف و سرریز آن مجدد از طریق نازل مخصوص از ظرف خرج می شود سپس به وسیله پمپ به کلکتور برگشت داده می شود.
کاربرد دستگاه پرکن وکیومی ادکلن
مایعات خوراکی مثل روغن مایع، روغن زیتون، شربت، آبمیوه، لبنیات و …
مایعات شیمیایی مثل نفت، بنزین، لوسیون و …
مایعات بهداشتی مثل شامپو، صابون، مواد شوینده و …
مایعات دارویی مثل شربت، استون، الکل، کرم و …
بسته بندی این محصولات در ظرف پت و شیشه و سایر ظروف مقاوم در مقابل خلاء انجام می گیرد.
محصولات پربازدید:
دستگاه پرکن مایعات
دستگاه پرکن مایعات غلیظ
دستگاه پرکن مایعات رقیق
دستگاه پرکن مایعات اتوماتیک
دستگاه پرکن مایعات نیمه اتوماتیک
دستگاه پرکن مایعات دستی
دستگاه پرکن مایعات پیستونی
دستگاه پرکن مایعات پمپی
دستگاه پرکن مایعات ثقلی
دستگاه پرکن بطری مایعات
دستگاه پرکن تیوپ
دستگاه پرکن اسپری
دستگاه قوطی پرکن مایعات