راهنمای جامع انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی
انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی معمولا توسط صنایعی استفاده میشود که محصولات نهایی آنها مایعات هستند. اگر شما هم از صاحبان همچین صنایعی هستید، پس این مقاله برای شماست.
صنایع مختلف از این دستگاه ها برای بسته بندی محصولات مایع خود استفاده میکنند و این دستگاه ها یکی از کلیدیترین تجهیزات مورد استفاده در کارخانه ها و کارگاه های مربوطه هستند. استفاده از آنها از نظر بهداشتی بهترین گزینه محسوب شده و کیفیت نهایی بسته بندی را افزایش میدهند و این کیفیت بالا در بسته بندی، یکی از مهمترین فاکتورهایی است که همواره مورد توجه مصرف کنندگان یک محصول قرار میگیرد.
باید دقت کرد که محصولات مایع انواع مختلفی دارند. برخی از آنها کفی شکل هستند و برخی دیگر میتوانند متراکم، خامهای، مایع، پودری مانند و یا به صورت گرانول باشند. به دلیل وجود همین تفاوت ها در ماهیت محصولات است که انواع مختلفی هم از دستگاه پرکن مایعات پمپی تولید میشود.
همچنین هنگام استفاده از انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی برای اطمینان از عملکردِ بینقص و دارا بودن دقت مورد نظر، دستگاه ها تنظیم و کالیبره شدهاند.
مزایای استفاده از انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی
بدون شک امروزه استفاده از ماشین آلات کار بسیاری از صنایع را آسانتر کرده است و انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و استفاده از آنها مزایای زیادی دارد. برای مثال:
- سازگاری و قابل اطمینان بودن
استفاده از دستگاه پرکن مایعات پمپی شما را از عدم ایجاد قطعی در روند پر شدن مطمئن میسازد. با استفاده از آنها میتوان حجم مایع درون هر بسته را به طول دقیق کنترل کرد که امکان چنین کنترل و نظارت دقیقی در پر کردنِ دستی ممکن نیست.
- افزایش سرعت پرشدن مایعات
دستگاه ها برخلاف نیروی انسانی، سرعت کار را به شدت افزایش میدهند و این همیشه یکی از مهمترین برتری های آنها نسبت به عوامل انسانی بوده است. در نتیجه برای تولید انبوه و با تعداد زیاد، استفاده از آنها موجب افزایش سرعت روند تولید میشود.
- قابلیت انعطاف پذیری بیشتر
ممکن است یک شرکت از بسته بندی های مختلفی برای یک محصول واحد خود استفاده کند و یا شرکتی دیگر، تنوع محصولات بسیاری داشته باشد. چنین صنایعی میتوانند به راحتی کار خود را با استفاده از دستگاه پرکن مایعات پمپی پیش ببرند چرا که در این دستگاه ها امکان جا به جایی یک نوع بطری به نوعی دیگر به راحتی وجود دارد.
- راحتی در استفاده
اکثر انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی رابط کاربری سادهای دارند و در اغلب این رابط ها از صفحات لمسی استفاده میشود. در نتیجه این امکان برای اپراتور فراهم میگردد تا بتواند زمان و مقادیر مختلفی را برای تکمیل هر چرخه انتخاب نماید. همچنین در این صفحات امکان حفظ اعداد یا دستورالعملهای محلی نیز وجود دارد تا نیازی به وارد کردن مجدد کدهای تکراری نباشد. بنابراین اصلیترین وظیفه اپراتور در کار با این نوع از دستگاه پرکن مایعات پمپی، فقط نظارت بر ادامه روند کار خواهد بود.
- پتانسیل رشد
انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی به شکلی آینده نگرانه تولید میشوند. در نتیجه، هنگام خرید چنین دستگاه هایی، شما برای تولید حداکثر ظرفیت خرید نمیکنید، بلکه بیشتر بر روی امکان رشد در آینده تمرکز میکنید.
انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی
دستگاه پرکن مایعات پمپی انواع مختلفی دارد که در ویژگی ها و قابلیت های ماشین با هم متفاوت هستند. بر همین اساس، انواع این ماشین آلات را به شکل های مختلفی طبقه بندی می کنند. برای مثال می توان به ماشین های اتوماتیک، نیمه اتومات، دستگاه های دوقلو، دستگاه های چهار سر و شش سر و غیره.
از هر یک از این دستگاه ها برای کاربردهای متفاوتی استفاده می شود. برای مثال دستگاه های دستگاه های کاملا اتوماتیک جایگزین خوبی برای نیروی انسانی هستند. آنها به طور خودکار بطری ها را پر کرده و مرتب میکنند. همچنین دقت و انعطاف بالایی هم دارند که کمک میکنند تا فرآیند بسته بندی بدون هیچ گونه نشتیای انجام شود. به همین دلیل است که استفاده از آنها راحت و قابل اطمینان است.
ماشین های نیمه اتوماتیک هم هستند که البته به نیروی انسانی بیشتری برای تنظیم و کنترل فرآیند بسته بندی نیاز دارند. در این ماشین ها ممکن است فرآیند برچسب زنی یا مرتب کردن ظروف توسط خود ماشین انجام نشود که در این صورت نیز نیاز به وجود نیروی انسانی است تا این کارها را انجام دهند.
دستگاه پرکن مایعات پمپی دوقلو از دو نازل برای پر کردن محصولات استفاده می کنند که نرخ تولید را به شکل قابل توجهی افزایش میدهد و رابط انسانی کمی نیاز دارند. از این دستگاه ها بیشتر در صنایع آرایشی، بهداشتی، داروسازی و همین طور تولید سموم دفع آفات استفاده میشود. همچنین از آنها برای پر کردن ظروف انواع نوشیدنی ها، شیر و همینطور روغن نیز استفاده میشود. دستگاه های دوقلو می توانند نیمه اتوماتیک یا کاملا خودکار باشند که این در تعداد نیروی انسانی مورد نیاز برای کنترل دستگاه تاثیرگذار است.
دستگاه های چهار سر و شش سر نیز همانطور که از نامشان مشخص است به ترتیب دارای ۴ و یا ۶ نازل هستند تا بتوان سرعت فرآیند بسته بندی را افزایش داد. در این دستگاه ها اپراتور می تواند حجم پر شدن هر یک از محصولات را از طریق صفحات لمسی کنترل کند. ماشین های شش سر توانایی ذخیره دستورالعمل ها را دارند و این کار اپراتور را راحت تر هم می کنند.
دستگاه های چهار سر ممکن است دارای یک صفحه گردان هم باشند. این ماشین های می توانند در هر دقیقه حداکثر ۸۰ بطری را پر کنند.
انواع دیگری از دستگاه پرکن مایعات پمپی نیز وجود دارند. مانند ماشین های ویال که برای پر کردن ویال ها و بطری هایی که با مایعات یا مواد چسبناک پر میشوند، به کار میروند. همچنین از آنها در صنایعی که محصولات سوسپانسیون یا پودری دارند نیز استفاده می شود. درواقع عمده استفاده از این نوع دستگاه ها در صنایع داروسازی است. همچنین از آنها در صنایع مربوط به چشم پزشکی، بیوتک و یا صنایع مربوط به حیوانات نیز استفاده می شود. این دستگاه ها دارای یک قسمت ورودی هستند که ویال ها را بارگیری کرده و سپس آنها از طریق بخشی مربوط به حمل و نقل بسته ها، به بخش بندی منتقل می شوند.