دینا ماشین

دستگاه پرکن مایعات پمپی

دستگاه پرکن مایعات پمپی چیست و چه کاربردی دارد؟

تفاوت در میزان غلظت و خصوصیات متنوع و متفاوت انواع مایعات موجب شده تا انواع دستگاه پرکن مایعات به وجود بیاید. از طرف دیگر ظرفیت تولید کارخانه‌ها و واحدهای تولیدی نیز باعث شده تا انواع متعدد این پرکن‌ها با کاربردهای متنوع طراحی و تولید شوند. به طور کلی به نوعی از دستگاه پرکن مایعات که عملیات تزریق و انتقال مواد به درون ظرف‌های خود در آن، با استفاده از یک پمپ انجام می‌شود دستگاه پرکن پمپی گفته می‌شود.

از این دستگاه پرکن می‌توان برای پرکردن انواع مایعات غلیظ مانند عسل، روغن، گریس، رب، سس، چسب و… و هم‌چنین پر کردن انواع مایعات رقیق استفاده نمود. دستگاه پرکن پمپی نیز مانند سایر انواع دستگاه‌های پرکن در دو نوع اتوماتیک و نیمه اتوماتیک ساخته شده است. نمونه‌های دستگاه‌های پرکن اتوماتیک می‌توانند بر اساس زمان، تنظیم شوند. در این دستگاه‌ها چرخه‌های تنظیم پمپ و یا میکس و مخلوط کردن مایعات، طی زمان‌های از قبل تعیین شده انجام می‌گیرد. در ادامه به توضیحی مختصر پیرامون انواع دستگاه پرکن مایعات پمپی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک خواهیم پرداخت.

دستگاه پرکن مایعات پمپی

دستگاه پرکن مایعات پمپی اتوماتیک

یکی از انواع دستگاه‌های پرکن مایعات پمپی که مورد استفاده بسیاری از تولید کنندگان قرار می‌گیرد، دستگاه پرکن اتوماتیک پمپی است. در حقیقت می‌توان گفت این دستگاه‌ها یکی از بهترین نوع از دستگاه‌های پرکن برای پر کردن و بسته بندی نمودن مایعاتی هستند که دارای ویژگی‌های خاصی از قبیل چسبناکی هستند. بنابراین عامل یکی از محصولاتی را که می‌توان با این دستگاه به راحتی پر کرد، گریس است.

همان‌طور که می‌دانیم گریس از موادی است که هم چسبندگی دارد و هم غلظت آن بالا است. این محصول را می‌توان با دستگاه پرکن پمپی اتوماتیک پر کرد. چراکه توان و قدرت فشار پر کنندگی این دستگاه بسیار بالا است و برای چنین محصولاتی کاملا مناسب است. هم‌چنین از نوع دستگاه پرکن پمپی اتوماتیک می‌توان برای پر کردن و بسته بندی نمودن محصولات و مایعات ذرات دار نیز استفاده کرد.

این دستگاه به طور معمول، دارای تعدادی نازل است. هر یک از نازل‌های قرار داده شده در این دستگاه، سیستم پمپاژ مخصوص به خود را دارند. در این نوع از دستگاه‌های پرکن برای راهبری و هدایت محصولات در خط تولید، از نوار نقاله استفاده می‌شود. در انتهای خط تولید نیز دستگاه دربند و یا جت پرینتر قرار گرفته است که می‌تواند به صورت خودکار، عملیات درب بندی محصولات را به انجام برساند.

مزایای به کار گیری دستگاه پرکن مایعات پمپی اتوماتیک

کاربرد این دستگاه در انتقال مایعات به درون ظرف‌های مورد نظر، برای تولید کنندگان دارای مزایایی است. در ادامه به بیان برخی از این مزایا خواهیم پرداخت.

در بند اتوماتیک دستگاه پرکن مایعات پمپی اتوماتیک

یکی از مزایای به کار گیری این دستگاه این است که دستگاه پر کن اتوماتیک دارای دربند اتوماتیک است. بنابراین از طریق کاربرد این دستگاه پمپی، کلیه عملیات مربوط به پر کردن محصول، بسته بندی و درب گذاری آن، به طور اتوماتیک و بدون دخالت دست انجام می‌شود. بنابراین با صرف زمان کم‌تر و دقت بالاتر می‌توان ظروف مورد نظر را از مایع مخصوص، پر کرد.

نوار نقاله و مکانیزم قطره چکان

این دستگاه دارای نوار نقاله نیز هست که این عامل موجب می‌شود تا مایع در جهت و خط تولید راهبری و هدایت شود. نوار نقاله‌ای که در طراحی این دستگاه مورد استفاده قرار گرفته است مجهز به سنسور چشمی است و می‌تواند از این طریق، میزان دخالت اپراتور را کم‌تر نماید. هم‌چنین در بسیاری از موارد در این دستگاه‌ها از مکانیزم قطره چکان استفاده شده است. به کار گیری این عامل نیز سبب می‌شود تا از اتلاف مواد جلوگیری به عمل آید.

تکنولوژی کنترل پیشرفته برقی

در طراحی و تولید این دستگاه هم‌چنین از تکنولوژی کنترل پیشرفته، استفاده شده است. استفاده از مکانیزم پیشرفته plc برق در این دستگاه پرکن موجب شده تا عملکرد این دستگاه‌ها تحت کنترل قرار بگیرند. در حقیقت دستگاه پرکن پمپی اتوماتیک نیاز به سیستم برق، نرم افزار و کنترل پیشرفته دارد. بنابراین عامل، در طراحی این نوع از دستگاه‌ها انواع مختلفی از سیستم‌های برقی با تابلوهای برق جداگانه و یا سیستم برق داخلی، طراحی و تولید می‌شوند. این دستگاه‌های پرکن، هم‌چنین دارای کنترل جریان کد گذاری شده نیز هستند.

مکانیزم تزریق از کف

یکی از مزایای اصلی به کار گیری دستگاه پرکن مایعات پمپی این است که در طراحی این نوع از دستگاه‌ها از مکانیزم تزریق از کف استفاده شده است. به کار گیری این مکانیسم در دستگاه پرکن پمپی اتوماتیک موجب شده است تا دستگاه پرکن مورد نظر بتواند انواع مختلف محصولاتی را که دارای حباب هستند را پر کند. از طرف دیگر کاربرد این دستگاه به دلیل دارا بودن مکانیزم تزریق از کف، برای پر کردن مایعاتی که خاصیت چسبندگی دارند نیز مناسب است.

دستگاه پرکن مایعات پمپی نیمه اتوماتیک

نوع دیگر دستگاه پرکن مایعات پمپی، نوع نیمه اتوماتیک این محصولات است. این نوع از دستگاه‌های پرکن، نوار نقاله ندارند. هم‌چنین فاقد دستگاه دربند نیز هستند. شروع عملیات پر کردن در این دستگاه‌ها توسط یک پدال انجام می‌گیرد. سپس ظرف‌های مورد نظر، به صورت دستی در زیر نازل‌های آن، جای گذاری می‌شوند و به ترتیب پر می‌گردند. این دستگاه دارای مزیت‌هایی است از جمله مزایای دستگاه پرکن نیمه اتوماتیک پمپی می‌توان به این مورد اشاره کرد که تنوع ظرفیت این دستگاه بالا است یعنی می‌توانید ظرف‌های مختلف از بطری‌های یک لیتری گرفته تا بشکه‌های ۲۰ لیتری را بر زیر نازل‌ها قرار دهید و پر کنید.

بنابر آنچه گفته شد تولید کنندگان محصولات می‌توانند نسبت به انتخاب و خرید دستگاه پرکن مایعات پمپی اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک اقدام نمایند. بنابراین یکی از نکاتی که لازم است در این زمینه به آن توجه کنید این است که اگر از آن دست تولید کنندگانی هستید که ظرفیت تولیدی کارخانه شما در حد بالایی قرار گرفته است بهتر است از مدل‌های دستگاه پمپی اتوماتیک برای واحد تولیدی خود استفاده کنید. اما اگر ظرفیت تولیدی شما بالا نیست بهتر است از نوع نیمه اتوماتیک این دستگاه بهره بگیرید چراکه این عامل باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های شما خواهد شد. از طرف دیگر در دستگاه‌های پر کن نیمه اتوماتیک اگر تعداد نازل‌ها بیش از ۲ عدد باشد هزینه تولید را افزایش می‌دهد بنابراین اگر در واحد تولیدی خود به دستگاهی نیاز دارید که بیش از دو نازل دارد بهتر است از نوع اتوماتیک خریداری کنید.

جهت خرید و فروش این محصول میتوانید با ما در ارتباط باشید:
مهدی خدایی
راه های ارتباطی:
شماره موبایل: 09104521654
آدرس کانال: dinamachine@
پست الکترونیکی: khodaeimahdi66@gmail.com

همچنین ببینید

نازل های دستگاه پرکن مایعات رقیق در حال پر کردن

دستگاه پرکن مایعات رقیق اتوماتیک و نیمه اتوماتیک

دستگاه پرکن مایعات رقیق پرکن ها انواع مختلفی دارند که دستگاه پرکن مایعات رقیق یکی …