انواع دستگاه پرکن مواد شوینده:
دستگاه پرکن مواد شوینده از جمله دستگاه های پرکن مایعات است که برای پر کردن این مواد در ظروف از آن استفاده می شود. با توجه به غلظت این مواد، مکانیسم مناسب در دستگاه پرکن به کار می رود. این دستگاه ها به دو صورت زیر طراحی و تولید شده و در اختیار کارخانه ها و مشاغل کوچک خانگی و هم چنین کارگاه های مخصوص قرار داده می شوند :
دستگاه های پرکن مواد شوینده تمام اتوماتیک
دستگاه های پرکن مواد شوینده نیمه اتوماتیک
لازم به ذکر است که هر کدام از این دستگاه ها ،ویژگی ها و مزایا و معایب مربوط به خود را دارد و برای قسمت های متفاوت از کارخانه ها و کارگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.
دستگاه های پرکن مواد شوینده قادر به پر کردن چه موادی هستند؟
موادی که توسط دستگاه های پرکن مواد شوینده بسته می شوند، شامل: مایع ظرف شویی، مایع دست شویی، انواع شامپو سر و بدن، مایع ماشین ظرف شویی و لباس شویی و دیگر انواع مواد شوینده با غلظت های متفاوت می شود .
مشخصات دستگاه پرکن مواد شوینده
همان گونه که بیان شد، دستگاه های پرکن مواد شوینده به دو صورت تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک طراحی و تولید می شوند حال باید بیان شود که دستگاه های تمام اتوماتیک برای بسته بندی مواد در کارخانه ها مورد استفاده قرار می گیرد و معمولا دستگاه های نیمه اتوماتیک برای مشاغل خانگی و کارگاه های کوچک طراحی و تولید شده است.
از تفاوت های بین دستگاه پرکن مواد شوینده تمام اتوماتیک و نوع نیمه اتوماتیک آن می توان بیان کرد که دستگاه های تمام اتوماتیک از سرعت بالایی نسبت به دستگاه نیمه اتوماتیک برخوردار است. دستگاهی که نیمه اتوماتیک باشد نیازمند یک اپراتور است. مانند دیگر دستگاه های پرکن مایعات، هرچه تعداد نازل ها بیشتر باشد، سرعت پر کردن نیز بیشتر می شود. نازل ها بر حسب نیاز مصرف کننده می توانند از ۱ تا ۱۶ عدد باشند.
این دستگاه ها به شکل خطی و روتاری تولید می شوند. اجزای دستگاه بیشتر از جنس استنلس استیل است و وجود نوار نقاله در آن، سرعت پر کردن را بیشتر و روند کار را ساده تر می کند. عملکرد آن ها بر حسب غلظت می تواند به شکل وزنی یا تایمری باشد.
مکانیسم دستگاه پرکن مواد شوینده
مکانیسم دستگاه های پرکن مایعات به سه شکل زیر است :
پمپی
ثقلی
سیلندر پیستونی
این مکانیسم ها رابطه مستقیم با غلظت مایعاتی که قرار است به وسیله دستگاه در ظروف پر شوند دارند. به همین دلیل، این مکانیسم ها برای تمام مایعات کاربرد ندارند و انتخاب مکانیسم تزریق دارای اهمیت است.
ویژگی دستگاه های پمپی:
دستگاه های پمپی به طور معمول دقت زیادی ندارند و از آن می توان برای انواع مایعات استفاده کرد.
ویژگی دستگاه های ثقلی:
بهترین مکانیسم برای مایعاتی که غلظت کمی دارند، سیستم ثقلی است. این روش نسبت به روش های دیگر ارزان تر است.
ویژگی دستگاه های سیلندر پیستونی:
ماشین سیلندر پیستونی از دقت زیادی برخوردار است و بهترین روش برای پر کردن مایعات غلیظ محسوب می شود. دستگاه پرکن مواد شوینده نیز با توجه به این که غلظت زیادی دارند، از مکانیسم سیلندر پیستونی استفاده می کنند. خطای این سیستم بسیار کم است. این مکانیسم در دستگاه های پرکن اتوماتیک به کار می رود. این دستگاه برای انجام فرآیند پر کردن به پمپ های مخصوص مایع مجهز است.
معیارهای انتخاب دستگاه پرکن مواد شوینده
برای انتخاب دستگاه پرکن مواد شوینده باید نکات و معیار های خاصی را در نظر بگیرید تا بتوانید یک انتخاب مناسب داشته باشید. عوامل بسیار مهمی ممکن است در انتخاب شما تأثیر گذار باشد که به صورت زیر از آن ها یاد می شود:
مهم ترین عامل در انتخاب دستگاه پرکن مواد شوینده قیمت است.
دومین عامل برای انتخاب کیفیت دستگاه است.
دوام دستگاه از دیگر ویژگی ها در زمان خرید است که به آن توجه می شود.
کارایی دستگاه و مقدار مواد تولیدی که قرار است در طول روز بسته بندی شوند، در انتخاب نوع دستگاه مؤثر است.
دقت دستگاه نیز حائز اهمیت است که موجب کمتر به هدر رفتن مایعات تولیدی می شود.
دستگاه پرکن مایع ظرف شویی
یکی از انواع دستگاه پرکن مواد شوینده، دستگاه پرکن مایع ظرف شویی است. برای تهیه مایع ظرف شویی اسید سولفوریک با یک ماده قلیایی خنثی می شود و بعد ماده افزودنی دیگری مثل رنگ و اسانس و نرم کننده به آن اضافه می شود. در کل می توان گفت مواد تشکیل دهنده مایع ظرف شویی عبارت اند از:
فعال کننده های سطحی که شامل گروه آنیونیک مانند اسید سولفوریک و تگزاپون می شود.
فیلرکننده ها مثل سولفات ها و نمک ها و خنثی کننده ها که شامل سود سوزآور مانند گروه آلکنوآمین ها می شود، مواد دیگر تشکیل دهنده مایع ظرف شویی هستند.
وجود رنگ و اسانس و یک نوع نرم کننده یا مرطوب کننده مانند گلیسرین نیز در آن لازم است.
نکته بسیار مهم:
در تولید مایع ظرف شویی همیشه بالا رفتن غلظت آن مطرح نیست ،بلکه باید یک دست بودن و پایداری محصول در دماهای پایین نیز باید مد نظر قرار گیرد. در فرمولاسیون مایع ظرف شویی از موادی استفاده می شود که انحلال پذیری را بالا می برد و موجب سازگاری مواد متشکله و کاهش غلظت خواهد شد.
محصولات پربازدید: