دستگاه پرکن مایعات ثقلی
یکی از محصولاتی که در صنایع مختلف و به منظور پرکردن سیالات رقیق به کار برده می شود، دستگاه پرکن مایعات ثقلی است. این دستگاه ها دارای نازل هایی هستند که تعداد آنها بنابر سفارش مشتریان قابل تغییر بوده و برای حجم و انواع سیالات مختلف قابل استفاده می باشد.
این نوع دستگاه ها یکی از انواع دستگاه های به کار برده شده در صنایع غذایی است و برای پر کردن ظروف مختلف از مواد رقیق مورد استفاده قرار می گیرد. کارکرد این دستگاه ها معمولا بدون پمپ و یا موتور انجام می شود اساس کار آنها با نیروی جاذبه زمین یا ثقل است و به همین دلیل به آنها دستگاه پرکن مایعات ثقلی گفته می شود.
کاربرد دستگاه پرکن مایعات ثقلی یا مایعات رقیق
عملیات پر کردن با استفاده از دستگاه های پرکن مایعات ثقلی، با استفاده از جاذبه و وزن خود دستگاه انجام می شود. به همین دلیل این نوع دستگاه، از ارزان قیمت ترین نوع از این دستگاه ها است. به همین دلیل از آن برای پر کردن مواد رقیق و در صنایع مختلف غذایی استفاده می شود.
پر کردن انواع بطری ها و ظرف های موادی مانند دوغ، آبمیوه، سرکه و سایر مواد رقیق با استفاده از دستگاه پرکن انجام می شود که به صورت تمام اتوماتیک و نیمه اتوماتیک کار خود را انجام می دهد.
دستگاه پرکن ثقلی مایعات رقیق اتوماتیک
مواد رقیق خوراکی مانند انواع آب مرکبات، آب معدنی، عرقیجات و… و همچنین غیر خوراکی مانند کودهای مایع، مواد شیمیایی، شوینده های رقیق، آب ژاول، عطر، استون و… با استفاده از این نوع دستگاه ها و در انواع ظرف ها، بطری های شیشه ای، پت و… پر می شوند.
برای پر کردن سیال در ظروف مختلف، از سرعت ثابتی استفاده می شود. به منظور جلوگیری از کف کردن مایع مورد نظر به هنگام پر شدن، دستگاه پرکن مایعات رقیق عملیات را از کف ظرف شروع می کند و به سمت بالا می آید.
انواع دستگاه های پرکن مواد رقیق با توجه به تعداد نازل ها و راندمان دستگاه مشخص می شود. راندمان این دستگاه با در نظر گرفتن میزان چگالی ماده مورد نظر تعیین می گردد. نازل های مورد استفاده در این دستگاه ها با توجه به حجم و سفارش مشتری تعیین می شود.
دستگاه های پرکن تک نازل می تواند در یک ساعت، ۳۵۰ عدد ظرف یک لیتری را پر کند. مدل هایی که دارای دو نازل هستند، می توانند در همین ساعت حدود ۴۰۰ تا ۶۰۰ عدد ظرف یک لیتری را پر کنند. دستگاه در حالت چهار نازل، در حدود ۷۰۰ تا ۹۰۰ ظرف یک لیتری را در یک ساعت پر می کنند. به همین ترتیب دستگاه هایی با شش و هشت نازل نیز می توانند ۱۰۰۰ الی ۱۲۰۰ و ۱۲۰۰ الی ۱۴۰۰ ظرف را پر کنند. بنابراین بسته به نیاز مصرف کننده تعداد نازل های مورد استفاده در این دستگاه ها متفاوت می باشد.
مکانیزم کار دستگاه پرکن مایعات ثقلی
در این نوع از دستگاه ها، یک مخزن روی دستگاه قرار می گیرد و مواد با وزن معین از مخزن به سمت نازل ها می روند. در قسمت خروجی، شیر قرار دارد و میزان و حجم مواد به وسیله شیر برقی و از تابلو برق دستگاه قابل مشاهده و کنترل است. این عامل باعث تا پر کردن با دقت بیشتری و به صورت یکنواخت انجام شود.
در دستگاه پرکن مایعات ثقلی، در واقع مواد تحت تاثیر وزن خود از مخزن به سمت نازل ها می روند. در نازل ها دکل و بازویی قرار دارد که از یک سیستم پنوماتیک به منظور کنترل این بازو و دکل استفاده می شود. در هنگام ساخت نازل ها، آنها را به صورت آب بند طراحی می کنند تا در هنگام کار مایع مورد نظر چکه نکند. همانطور که گفته شد، تعداد نازل ها نیز بین یک تا ده نازل متغیر بوده و بستگی به سفارش مشتری و حجم مایع دارد. راندمان و سرعت پر کردن نیز بستگی به تعداد نازل ها دارد.
مشخصات فنی دستگاه پرکن مایعات ثقلی نیمه اتوماتیک
- امکان نصب تعداد نازل ها از ۱ تا ۸ بر اساس نیاز کاربر
- دارای سازه از جنس استیل و یا در صورت نیاز آهن
- مخزن از جنس pvc با حجم ۱۵۰ تا ۳۰۰ لیتر
- دارای نوار نقاله ۶ متری
- قطعات برقی کره ای با کیفیت LS
- سیستم تهویه برای مواد دارای بخار سمی
- نازل ها با توجه به خورندگی ماده از جنس استیل یا PVC
راندمان دستگاه پرکن ثقلی مایعات اتوماتیک
در واقع دستگاه پرکن مایعات ثقلی با استفاده از کنترلر در مخزن و سیستم پنوماتیک در دکل و بازوی بسته شده بر نازل ها، کار می کنند. این دستگاه ها می توانند مواد رقیق را از ۱۵۰ سی سی تا ۵۰۰۰ سی سی در ظروف مختلف، پر کنند.
دستگاه های پرکن اتوماتیک در ساختار خود دارای نواد نقاله و دربندی نیز هستند. این تجهیزات باعث می شوند تا کار پر کردن و بسته بندی سیال با استفاده از نیروی انسانی بسیار کمی انجام شود. دربند مدر قسمت پایانی این دستگاه قرار می گیرد و به صورت اتوماتیک درب بطری ها نیز بسته می شود.
دستگاه های نیمه اتوماتیک با عنوان دستی شناخته می شوند و در ساختار آنها از نوار نقاله و یا دستگاه دربند استفاده نمی شود. بنابراین ظروف و بطری های پر شده به صورت دستی راهبری می شوند و درب آنها نیز بسته می شود.
فروش دستگاه پرکن مایعات ثقلی
دستگاه های ثقلی مخصوص پر کردن مواد رقیق، دارای کاربری بسیار آسان هستند و به راحتی می توان با آنها کار کرد. علاوه بر این نسبت به سایر دستگاه های پرکن، دارای قیمت مناسب و مقرون به صرفه ای هستند.
همچنین هنگام بروز مشکل در این نوع دستگاه ها و نیاز به تعمیر آنها، هزینه های مربوط به تعمیر و نگهداری آن بسیار مناسب تر از سایر دستگاه ها است. همچنین این نوع دستگاه برای پر کردن و بسته بندی مواد خورنده نیز بسیار مناسب هستند.
نازل های دستگاه پرکن مایعات ثقلی، معمولا از جنس استیل یا PVC می باشد. در واقع جنس نازل با توجه به خورنده بودن یا نبودن ماده مورد نظر تعیین می شود. مخزن نیز بایستی از جنس استیل یا PVC باشد. علاوه بر این، این نوع دستگاه ها معمولا دارای تهویه هوا بوده که مخصوص سیالات با بخار سمی و یا مواد شیمیایی هستند.
علاوه بر این مزایا بایستی به برخی از معایب این دستگاه نیز اشاره کرد. چرا که این نوع دستگاه ها در تزریق و پر کردن سیال قدرت کمی دارند. همچنین برای موادی که دارای چگالی متوسط هستند، کارایی چندانی ندارند. همچنین در مواردی که ماده نیاز به چرخش داشته و یا در موادی که با تغییر دمای محیط، دمای آنها نیز تغییر می کند، کارایی ندارند.
قیمت دستگاه پرکن مایعات ثقلی
در تعیین قیمت ماشین آلات یکی از پارامترهای اساسی مشخصات مورد انتظار کاربر است چرا که ابزار و تجهیزات بر اساس نیاز مشتری سفارشی سازی و انتخاب و طراحی می شوند برای راهنمایی در مورد طرح مناسب با نیازتان میتوانید با کارشناسان خبره ما در این موضوع مشورت کرده و از آخرین قیمت ها مطلع گردید.